I-J

Inbrott

Föreningen är skonad från många och återkommande inbrott. Detta beror delvis på att vi medlemmar är noga med att låsa dörrar till vind, källare och tvättstuga. Tala gärna med era grannar om ni reser bort så kan de hålla er lägenhet under uppsikt.

Föreningen bedriver en lågintensiv grannsamverkan. Polisen uppmanar till att anmäla alla brott.

K-L

Källarförråd

Till varje lägenhet hör normalt ett källarförråd som skall vara försett med lås och märkt med lägenhetsnummer.

Var noga med att låsa källarytterdörrarna.

Kyl eller frys får ej installeras utan styrelsens tillstånd.

I källarförrådet får du ej förvara brandfarliga vätskor eller färger.

Lägenheten

En del köper bostadsrätt främst av skälet att själv kunna påverka utseendet på lägenheten. Bostadsrättsinnehavaren har  ”bostadsrätt” till lägenheten och självklart väljer du själv färgsättning och material på utskikten.

Dina begränsningar ligger i lägenhetens grundstruktur. Förändringar av väggar, golv, fönster, dörrar, balkong, bad/duschrum får inte göras utan styrelsens godkännande då de kan påverka gemensamma installationer och huskroppens integritet. Du ska ansöka om tillstånd om du avser att:

  • ändra planlösningen och/eller påverka delar av bärande konstruktion
  • renovering ditt badrum
  • byta den befintliga köksfläkten
  • ändra befintliga ledningar för avlopp, värme, vatten eller ventilation (t ex byte av golvbrunn eller installation av elektrisk handdukstork.
  • byta eller ändra elinstallationer

Lämna in ett ansökningsformulär till styrelsen tillsammans med de underlagen som krävs när du vill renovera. Mer information om vad som gäller för just din renovering hittar du här